Σωματείο Επαγγελματιών Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης
Κερκίνη το Σύνορο της Φύσης

kerkinilike - logos - συνορο της φυσης

Κερκίνη. Το Σύνορο της Φύσης  είναι η ονομασία του Σωματείου Επαγγελματιών Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκινης, που συστάθηκε το 2020. Στόχος του σωματείου αποτελεί, η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κερκίνης, μ’ απόλυτο σεβασμό στο μοναδικό φυσικό της περιβάλλον.

Το www.kerkinilike.gr  αποτελεί τον πρώτο οργανωμένο τουριστικό οδηγό για τη λίμνη της Κερκίνης, αλλά και τους ανθρώπους της, στο διαδίκτυο. Μια λίμνη που αν και τεχνητή, κατάφερε και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους διεθνούς σημασίας.  

Στον Οδηγό θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον σπάνιο υγρότοπο αλλά και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Επιχειρήσεις εστίασης, διαμονής, παραγωγής τοπικών προϊόντων, outdoor activities, μέλη του : Σωματείου Επαγγελματιών –  Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης.

Η έκδοση δίγλωσσου χάρτη – οδηγού και η λειτουργία της σελίδας www.kerkinilike.gr, αποτελούν τις πρώτες δράσεις εξωστρέφειας του σωματείου μας. 

 

Η Κερκίνη σας περιμένει !!!

Η ανυπέρβλητη φύση της Κερκίνης, σας προσφέρει μια μοναδική τουριστική εμπειρία, σε ήρεμο κλίμα και χαλαρή διάθεση. Κορυφαίος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού, για όλη την οικογένεια και για όλες τις εποχές του χρόνου.

Βόλτες με παραδοσιακές πλάβες, παρατήρηση σπάνιων πουλιών και δραστηριότητες στη φύση. Φιλόξενοι ξενώνες, γραφικές ταβέρνες με πιάτα από βουβάλι, όμορφα καφέ και μοναδικά τοπικά προϊόντα. Δεν είναι απλά μια λίμνη. Είναι μια ζωντανή εμπειρία που πρέπει να τη ζήσετε και σίγουρα όχι μία μόνο φορά.

Δεν είναι τυχαίο που η ο υγρότοπος της Κερκίνης αναδείχθηκε (2010) κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, κερδίζοντας το βραβείο EDEN («Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας»). Το σωματείο : Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης  θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον τόπο μας.

Εάν μέχρι σήμερα δεν επισκεφθήκατε τον τόπο μας, ευελπιστούμε πως το www.kerkinilike.gr θα σας δώσει το ερέθισμα να το πράξετε. Αν πάλι το έχετε κάνει, είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσετε σύντομα την επόμενη εκδρομή σας στην Κερκίνη. Η Κερκίνη δεν είναι απλά μια «πινέζα» στο βόρειο σύνορο της Ελλάδας. Είναι ένας τόπος που η φύση πάτησε ένα μεγαλοπρεπές … «Like» !!!

 

Ποιοί είμαστε …

Το -μη κερδοσκοπικό- Σωματείο Επαγγελματιών :  Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης, συστάθηκε το 2020. Αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας επαγγελματιών, που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Λίμνης Κερκίνης, στο Β.Δ. άκρο των Σερρών.

Βασικός μας στόχος αποτελεί η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Κερκίνη. Αυτό θα συμβάλλει  σημαντικά στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θέλουμε να κινητοποιήσουμε παράλληλα τις παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, στην αναγκαιότητα προστασίας της λίμνης Κερκίνης. Αυτό θα επιτρέψει να λειτουργήσει αναπτυξιακά για την τοπική κοινωνία, μέσω προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η περιοχή της Κερκίνης, μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο οικο-τουριστικό και αγρο-τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του σωματείου : Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης, επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη «εμπειρία» και «ποιότητα», μέσω εφαρμογής ενός τοπικού Προτύπου Ποιότητας. Το πρότυπο αυτό, θα είναι σύμφωνο με τις πρακτικές και τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού, το οποίο θα διασφαλίζει :

  • Την ποιότητα των υπηρεσιών οικο-τουρισμού, λειτουργώντας συμπληρωματικά των υφιστάμενων συστημάτων πιστοποίησης.
  • Την ορθολογική διαχείριση της περιοχής, στο πλαίσιο της βιώσιμης οικο-τουριστικής ανάπτυξης.
  • Την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μελών – επιχειρήσεων του σωματείου και τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης.
  • Το τοπικό Πρότυπο Ποιότητα, θα λειτουργήσει καταλυτικά, λειτουργώντας ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης  αγρο-τουρισμού και οικο-τουρισμού.

Με αυτά τα κριτήρια πιστοποίησης, θέλουμε να λειτουργούμε μ’ απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής. Κριτήρια που θα σέβονται απόλυτα το οικοσύστημα της Κερκίνης και τους επισκέπτες της.

 

Σωματείο  Επαγγελματιών Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης 

 Κερκίνη. Το σύνορο της φύσης