Ρύπανση και αδιαφορία απειλούν την Κερκίνη

προβλήματα ρύπανσης Κερκίνης

Ρύπανση και αδιαφορία απειλούν την Κερκίνη. Η εκπομπή «Ο3» (Όμικρον τρία) της ΕΡΤ3, ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που ρύπανσης του οικοσυστήματος της Κερκίνης, λόγω ανθρώπινης αδιαφορίας (8/3/2020).

Στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Σοφίας Χριστοφορίδου, επισημαίνεται το πρόβλημα της «εισαγόμενης» και ντόπιας ρύπανσης. «Εισαγόμενη» μ’ απορρίμματα που φτάνουν στην Κερκίνη, από τη γειτονική Βουλγαρία, μέσω Στρυμόνα. Αλλά και από την απόθεση απορριμμάτων και μπαζών περιμετρικά της Κερκίνης, από ντόπιους κατοίκους. «Ο επίγειος παράδεισος για εκατοντάδες είδη πουλιών και ζώων, απειλείται από την ανθρώπινη αδιαφορία. Η ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα θέτει σε κίνδυνο τον υγρότοπο» επισημαίνει το ρεπορτάζ.

Εκτός από τη ρύπανση, τονίστηκε και η αδιαφορία των αρμοδίων Αρχών και κυρίως των οικείων δήμων Σιντικής και Ηράκλειας. «Οι εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες είναι ανύπαρκτες και όσες έχουν απομείνει ρημάζουν στο έλεος του χρόνου» σημειώνει το ρεπορτάζ. Οι εικόνες εγκατάλειψης από το λιμανάκι της Κερκίνης, στ΄ ομώνυμο χωριό, αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση.

Στο ρεπορτάζ μιλούν, μεταξύ άλλων, ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Κερκίνης Θεόδωρος Ναζηρίδης. Επίσης ο επιχειρηματίας και μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνης Γιάννης Ρέκλος. «Ο κορυφαίος προορισμός για δραστηριότητες στη φύση, για ήσυχες βόλτες σε μαγικά τοπία μακριά από τον θόρυβο της αστικής ζωής, ο τόπος με τη μοναδικής αξίας βιοποικιλότητα, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη φροντίδα και τον σεβασμό μας» καταλήγει το ρεπορτάζ

Ρύπανση και αδιαφορία απειλούν την Κερκίνη. Ας κινηθούμε εγκαίρως για να χαθεί το σπάνιο οικοσύστημα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x