Εθελοντικός καθαρισμός της Κερκίνης από μαθητές

κερκινη δραστηριοτητες

Τα τμήματα των Β,Γ, και Δ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Δήμο Σιντικής υλοποίησε εκπαιδευτική δράση για τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κερκίνης.Στόχος της δράσης ήταν η προαγωγή του εθελοντισμού, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των μαθητών για την προστασία της φύσης, ώστε να λειτουργήσουν αργότερα ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, στους συμμαθητές τους και στους γονείς τους.
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού επισκέφτηκαν το λιμανάκι της Λιβαδιάς όπου παρατήρησαν σπάνια είδη πουλιών με τη βοήθεια οπτικών μέσων που διέθεσε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης. Παράλληλα κάποιες ομάδες καθάρισαν επιλεγμένα σημεία από σκουπίδια που θα επέπλεαν στη λίμνη μετά την επερχόμενη αύξηση της στάθμης των υδάτων.
Στη συνέχεια μετέβησαν  στο λιμάνι του χωριού Κερκίνη όπου παρουσίασαν  τις εργασίες που δημιούργησαν στην τάξη και στην ώρα των Τεχνικών και τραγούδησαν τραγούδια γραμμένα από μαθητές του σχολείου και μελοποιημένα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών.

ΠΗΓΗ :
Tηλέ – Επιλογές

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x