ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ένας παλαιός σταθμός τραίνου στο χωριό Βυρώνεια, σας ταξιδεύει σε μοναδικές γεύσεις αλλά και στην ιστορία !!!

κερκινη ταβερνες μεθοριακος σταθμος

Ο  Μεθοριακός Σταθμός σας ταξιδεύει στις μοναδικές του γεύσεις, αλλά και στη νεότερη ελληνική ιστορία. Πρόκειται για τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Βυρώνεια, που λειτουργούσε έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το καλοκαίρι του 1913, και  κατά  τη τελική φάση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, στον σταθμό της Βυρώνειας εγκαταστάθηκε το Ελληνικό Στρατηγείο. Κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων πλατανιών,  Κωνσταντίνος και Βενιζέλος χάραξαν ουσιαστικά τα σημερινά βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Από το 2013, ο Μεθοριακός Σταθμός προσφέρει μοναδικά πιάτα στους επισκέπτες. Κυρίως από παράγωγα του βουβαλίσιου κρέατος και πίτες με πικάντικες γεύσεις Ανατολής, που ικανοποιούν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Ο Μεθοριακός Σταθμός, αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς όσων αγαπούν το καλό φαγητό. Βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία, ανάμεσα στη λίμνη Κερκίνη και στους πρόποδες του όρους Μπέλλες, δίπλα στις γραμμές του τραίνου. 

Χαλαρώστε και απολαύστε πατροπαράδοτες συνταγές, σ΄ ένα καταπράσινο περιβάλλον και σ΄ ένα σημείο που γράφτηκε ιστορία. Πραγματικός ιστορικός σταθμός … απόλαυσης !!! 

Παράλληλα με μικρά και μεγάλα event όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Μεθοριακός Σταθμός λειτουργεί και ως ένα ξεχωριστός χώρος πολιτισμού και παράδοσης.

TIPS

= Δοκιμάστε μια ποικιλία πιάτων από βουβαλίσιο κρέας (καβουρμάς, λουκάνικο, κεμπάπ κ.α, καθώς τα φημισμένα λουκάνικα Τζουμαγιάς, αλλά και τον Κάνδαυλο, το σουβλάκι γίγας. = Επίσης τις μοναδικές μας πίτες με γεύσεις ανατολής, όπως λαχματζούν, λαχπετζού, τσιμενλί, πεϊνίρπαστα.

Ιδιοκτήτης Μεθοριακού Σταθμού στη Βυρώνεια

Ελευθέριος Σαββίδης

Υποδοχή
"Δοκιμάστε μοναδικά παραδοσιακά πιάτα κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων πλατανιών, που Κωνσταντίνος και Βενιζέλος απόλαυσαν το γεύμα τους, γράφοντας ιστορία"
Comments are closed.