ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΜΕΛΙΔΟΥ”

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΔΟΥ

Μικρή παραγωγή ... Μεγάλη ποιότητα !!!

Τ’ αμπέλια υπερίστανται της Κάτω Κοιλάδας του ποταμού Στρυμώνα έχοντας στα δυτικά την λίμνη Κερκίνη που αποτελεί ρυθμιστικό κλιματικό παράγοντα. Το επικλινές αμμοαργιλλοπηλώδες έδαφος και το σχιστολιθικό υπέδαφος προσδίδουν στους οίνους Μελίδου σπάνια μεταλλικότητα και αρώματα όπως αυτό της βιολέτας και του μύρου.

Ο προσανατολισμός των αμπελώνων σε συνδυασμό με τον βορεινό άνεμο που φυσά αδιάκοπα κατά την βλαστική περίοδο συντελούν στην άριστη υγιεινή της πρώτης ύλης, αλλά και στην αρμονική συσσώρευση σακχάρων, γεγονός που εξασφαλίζει αλκοολικούς τίτλους και πληθωρικό μπουκέτο αρωμάτων κατά την ωρίμανσή τους στο βαρέλι.

Οι οίνοι που εμφιαλώνονται από το κτήμα Μελίδου είναι: Λευκός Ξηρός, Ερυθρός Ξηρός, Ροζέ Ημίξηρος και Φυσικός Γλυκύς Οίνος (λιαστό) που παράγονται από πρόρωγο χυμό (jus de gout). Δεν χρησιμοποιείται κανενός είδους πιεστήριο με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να διορθωθούν ποιοτικές παραφωνίες. Τα κρασιά του κτήματος Μελίδου κυκλοφορούν με την ονομασία Λευκή Πόλη, Κρυφή Κοιλάδα και Μαύρος Βράχος. Αναζητήστε τα !!!

TIPS

Λευκός Ξηρός Ερυθρός Ξηρός Ροζέ Ημίξηρος Φυσικός Γλυκύς Οίνος (λιαστό) Τα κρασιά μας κυκλοφορούν με τις ονομασίες : Λευκή Πόλη Κρυφή Κοιλάδα Μαύρος Βράχος

Ευαγγελία Μελίδου

Ιδιοκτήτρια
"Μια οικογενειακή επιχείρηση που ακολουθεί τη σχολή «μικρή παραγωγή μεγάλης ποιότητας» και ξεχωρίζει ανάμεσα σ' εκατοντάδες ετικέτες κρασιών"
Comments are closed.